Suomeksi In English Eesti keel
LABEMA - Life Science ja bioteknologia-alan asiantuntija
Bootstrap Slider

Ajankohtaista

Tapahtumia

Loppuvuoden poikkeusaukioloajat

Marras- ja joulukuussa asiakaspalvelumme on suljettu seuraavina aikoina:

30.11. Suljemme klo 13 koulutustapahtuman vuoksi

6.12. Itsenäisyyspäivä

22.-26.12 Joulutauko

 

Huomioittehan, että tämän vuoden viimeinen tilausten postituspäivä on 27.12. Toimitukset jatkuvat normaalisti 2.1.2018.

Labquality Days 8.-9.2.2018

Olemme esillä Labquality Days -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 8.-9.2.2018. Tervetuloa tapaamaan tiimiämme ja tutustumaan tuotteisiimme!

Syksyn tuote-esittelyt

Labema Oy laajentaa tuotevalikoimaansa tutkimustuotteisiin. Olemme esittelemässä uusia tuotteitamme seuraavissa pisteissä:

23.11. klo 8.30-11.30 Oulun yliopisto, Lääketieteen kampus

23.11. klo 12-14.30 Oulun yliopisto, Linnanmaan kampus

SSLY Syyskoulutuspäivät 2017

Olemme mukana 17.-18.11. Tampere-talossa järjestettävillä Suomen Silmälääkäriyhdistyksen syyskoulutuspäivillä.

Sisäilmapaja 9

undefined

Olemme mukana Sisäilmapaja9-tapahtumassa Porvoon Taidetehtaalla 15.-16.11. Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme!

Tuoteuutisia

ANKOM Kuitu- ja rasva-analysaattorit

Säästä aikaa, kustannuksia ja pöytätilaa patentoidulla suodatinpussiteknologialla!

Tutustu ANKOMin automatisoituihin ja validoituihin rasva- ja kuituanalyyseihin tästä

 

Uusia tuotteita molekyylibiologiaan

Olemme lisänneet sivuillemme uusia tuotteita molekyylibiologiaan. Löydät meiltä nyt myös molekyylibiologiset ELISA-kitit, vasta-aineet ja määrityskitit. Tutustu tuotteisiin tästä.

 

Standardi ISO 6579-1: Salmonellan osoittaminen elintarvikkeista ja rehuista

Uuden standardin ISO 6579-1 mukaan salmonellan osoittamisessa elintarvikkeista ja rehuista tulee käyttää Mueller Kauffmann Tetrationaatti Novobiosiini (MKTTn) -lientä.

Valikoimastamme löytyy kyseistä tuotetta sekä elatusainejauheena että valmiina lieminä. Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin.

 

Uusi kromogeeninen LabM Salmonella-agar CASE

LabM on kehittänyt uuden kromogeenisen CASE (Chromogenic Agar for Salmonella Esterase) agarin Salmonella-kantojen tunnistukseen. Uusi agar tarjoaa ylivoimaisen kyvyn useiden Salmonella-lajien tunnistamiseen samanaikaisesti inhiboiden ja estäen muiden organismien kasvua.  HAL015-agar on standardin ISO 6579 mukainen, ja sitä on saatavana 100g ja 500g pakkauksissa.

 

Uusia tutkimuksia

Evaluation of Sigma Transwab ® in Liquid Amies Transport Medium for Neisseria gonorrhoeae Culture
Työssä verrattiin 12 kuukauden ajanjaksolla kahta työtapaa: näytteet viljeltiin VCAT-maljalle joko heti tai vasta laboratoriossa näytteenkuljetuksen jälkeen. Sigma Transwabia® käytettynä herkkyys ja spesifisyys olivat 90% ja 100%, heti viljeltynä 72% ja 100%, Sigma Transwab® ja nestemäinen Amies-kuljetuselatusaine tarjoavat ylivertaisen säilyvyyden kliinisille Neisseria gonorrhoeae -näytteille. Merkittävien laatuparannusten lisäksi Sigma Transwab® tuo parannuksia potilaiden hoitoketjuun.

Petri Muranen, Labema Oy

Sigma Transwab® säilyttää vaativat Neisseria gonorrhoeae -näytteet elossa kuljetuksen ajan ja parantaa näin potilasturvallisuutta.

Efficacy and Downstream Compatibility of the Respiratory Sigma Collection Device
Suurin osa laboratoriossa tapahtuvista virheistä sattuu preanalyyttisessä vaiheessa, joka on prosessin työläin ja vähiten standardoitu osa. Näytteiden lukeminen ja tulosten tulkinta riippuvat suuresti alkuperäisen näytteen laadusta. Työssä verrattiin kahta johtavaa yskösnäytteiden keruujärjestelmää, SL™ (Copan ) ja uutta mukolyyttiä sisältävää Sigma SP™ (Medical Wire), näytteet viljeltiin sekä manuaalisesti että InoqulA-viljelyautomaatilla (BD). Medical Wiren Sigma SP™ muutti yskösnäytteet nestemäisiksi, jolloin homogeeninen suspensio oli helppo viljellä toistettavasti. Xpert® MTB/RIF -testiä (Cepheid) käytettäessä Copan SL:n™ havaittiin sisältävän inhibiittoreita, kun Medical Wiren Sigma SP™ antoi toistettavia tuloksia näytteistä, joita oli säilytetty huoneenlämmössä ja +4˚C:ssa. Xpert® MTB/RIF -testin lisäksi Sigma SP™ oli yhteensopiva FilmArray® (bioMerieux) kanssa, Päinvastoin kuin Copan SL™, Sigma SP™ on pH-neutraali.
Suora NhO-testi mykoplasman osoittamiseen
illumigene® Mycoplasma Direct -testiä verrattiin aikaisempaan illumigene® Mycoplasma -testiin, joka vaatii DNA:n ekstraktion. Suoraan tikkunäytteestä tehtävä uusi illumigene® Mycoplasma Direct on yhtä luotettava kuin työläämpi predikaattitesti ja se antaa tulokset alle tunnissa.