Suomeksi In English Eesti keel Lietuvos
LABEMA - Life Science ja bioteknologia-alan asiantuntija
Bootstrap Slider

Ajankohtaista

Tapahtumia

Syksyn tapahtumat

Koronavirustilanteesta johtuen valtaosa syksyn näyttelyistä ja tapahtumista on jouduttu perumaan. Asiantuntijamme ovat kuitenkin käytettävissänne ja voitte varata esimerkiksi tuotteiden etäesittelyn Teamsin tai Skypen välityksellä tai esittelyn luonanne tilanteen niin salliessa. Ota yhteys labema@labema.fi tai suoraan asiantunijoihimme esittelyn sopimiseksi.

Kesän aukioloajat

Asiakaspalvelumme ja varastomme palvelevat läpi kesän arkisin klo 8-16.

Juhannusaattona 19.6. olemme suljettuna.

Koronavirustilanteen vaikutuksista

Labemassa seuraamme aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä ja jatkamme toistaiseksi toimituksia normaalisti. Kaikki asiantuntijamme ovat käytettävissänne ja tavoitatte heidät parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla. Varastomme ruuhkautumisen vuoksi toimitusajoissa voi esiintyä 1-2 työpäivän viivettä. Otathan asiakaspalveluumme yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää toimitukseesi liittyen.

Labquality Days 6.-7.2.

Olemme jälleen mukana Labquality Days tapahtumassa! Helsingin Messukeskuksessa 6.-7. helmikuuta järjestettävässä tapahtumassa paikalla on kliinisten tuotteiden asiantuntijamme. Tule osastollemme A7 tutustumaan tuotteisiimme.

Välinehuollon esimiesten koulutuspäivät 6.2.

Olemme mukana Helsingin Kalastajatorpalla järjestettävien Välinehuollon esimiesten koulutuspäivien näyttelyssä. Tervetuloa tutustumaan infektoiden torjunnan tuotteisiin!

Infektioidentorjuntapäivät 2020

Entiset Sairaalahygieniapäivät, nykyiset Infektoidentorjuntapäivät järjestetään Turun Logomossa 10.-11.3. Tervetuloa tapaamaan meitä näyttelyyn!

Tuoteuutisia

COVID-testaus

Toimitamme eri valmistajien COVID-19 massatestaukseen soveltuvia laitteistoja. Laitteistoja saatavilla nopeimmillaan 4 viikon toimitusajalla. Tiedustele myös reagensseja ja näytteenottovälineitä.

 

Microbank™ helmiputket

Helppokäyttöiset Microbank™ helmiputket mikrobien pakkassäilytykseen. Ainutlaatuisen säilytysnesteen ja helmiputkien huokoisen rakenteen ansiosta mikrobit säilyvät luotettavasti -70 °C:ssa.

 

Hamilton Robotics

Laboratorioautomatiikan tuotevalikoimamme on täydentynyt Hamilton Robotics -robotiikkatuotteilla. Kysy lisätietoja asiantuntijaltamme Ari Johanssonilta.

 

ANKOM Kuitu- ja rasva-analysaattorit

Säästä aikaa, kustannuksia ja pöytätilaa patentoidulla suodatinpussiteknologialla!

Tutustu ANKOMin automatisoituihin ja validoituihin rasva- ja kuituanalyyseihin tästä

 

Uusia tutkimuksia

Efficacy and Downstream Compatibility of the Respiratory Sigma Collection Device
Suurin osa laboratoriossa tapahtuvista virheistä sattuu preanalyyttisessä vaiheessa, joka on prosessin työläin ja vähiten standardoitu osa. Näytteiden lukeminen ja tulosten tulkinta riippuvat suuresti alkuperäisen näytteen laadusta. Työssä verrattiin kahta johtavaa yskösnäytteiden keruujärjestelmää, SL™ (Copan ) ja uutta mukolyyttiä sisältävää Sigma SP™ (Medical Wire), näytteet viljeltiin sekä manuaalisesti että InoqulA-viljelyautomaatilla (BD). Medical Wiren Sigma SP™ muutti yskösnäytteet nestemäisiksi, jolloin homogeeninen suspensio oli helppo viljellä toistettavasti. Xpert® MTB/RIF -testiä (Cepheid) käytettäessä Copan SL:n™ havaittiin sisältävän inhibiittoreita, kun Medical Wiren Sigma SP™ antoi toistettavia tuloksia näytteistä, joita oli säilytetty huoneenlämmössä ja +4˚C:ssa. Xpert® MTB/RIF -testin lisäksi Sigma SP™ oli yhteensopiva FilmArray® (bioMerieux) kanssa, Päinvastoin kuin Copan SL™, Sigma SP™ on pH-neutraali.
Suora NhO-testi mykoplasman osoittamiseen
illumigene® Mycoplasma Direct -testiä verrattiin aikaisempaan illumigene® Mycoplasma -testiin, joka vaatii DNA:n ekstraktion. Suoraan tikkunäytteestä tehtävä uusi illumigene® Mycoplasma Direct on yhtä luotettava kuin työläämpi predikaattitesti ja se antaa tulokset alle tunnissa.
Are you Using the Best ATP Hygiene Monitoring System?
Vertailu eri ATP-mittareiden tulosten luotettavuudesta.