Suomeksi In English Eesti keel Lietuvos

Harlequin™ E.coli/coliform -kromogeenialusta

Tuotenro: NCM1002A
Valmistaja: Neogen Europe ltd
Pakkauskoko: 500 g

Huom! Tuotteita voit tilata Tilaajapalvelusta. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta.

Tietoa tuotteesta

Tämä kaksoiskromogeenisubstraattialusta on kehitetty Escherichia coli -bakteerien ja kolimuotoisten bakteerien (koliformit) samanaikaiseen määrittämiseen ruuasta ja ympäristönäytteistä. Erilaiset pesäketyypit on helppo erottaa, joten molemmat bakteeriryhmät ovat nopeasti laskettavissa suoraan yhdeltä elatusaineelta. Tämä elatusaine perustuu Tryptonisappiagarin (LAB72) koostumukseen, jota on muunneltu lisäämällä kaksi kromogeenistä substraattia. Toinen niistä (X-glukuronidi) osoittaa b-glukuronidaasi-entsyymin ja toinen (Magenta-gal) osoittaa b-galaktosidaasi-aktiivisuuden. Tyypillinen E. coli -kanta tuottaa molempia entsyymejä kasvaen sinivihreinä pesäkkeinä. Kuitenkin tyypilliset kolimuotoiset bakteerit tuottavat ainoastaan b-galaktosidaasi-entsyymiä kasvaen siten vaaleanpunaisina pesäkkeinä. Nämä pesäketyypit on helppo tunnistaa ja erottaa toisistaan, vaikka maljalla kasvaisi muitakin organismeja ja vaikka kasvu olisi runsasta. Siksi E. coli -bakteerin ja kolimuotoisten bakteerien määrittäminen samanaikaisesti on tällä alustalla helppo ja nopea toimenpide.

Tutkimuksia

Comparison of Six Chromogenic Agar Media for the Isolation of a Broad Variety of Non-O157 Shigatoxin-Producing Escherichia coli (STEC) Serogroups
Muiden STEC-serotyyppien kuin O157:n eristäminen elintarvikenäytteistä on ollut haastavaa ja sopivan elatusaineen valinta vastaavasti ongelmallista. Tässä tutkimuksessa arvioitiin kuutta eri kromogeenista elatusainetta STEC-testaukseen: Tryptone Bile X-glucuronide agar, Rainbow® Agar O157, Rapid E. coli O157:H7, Modified MacConkey Agar, CHROMagar™ STEC ja chromID™ EHEC. Tulosten perusteella yhdistämällä selektiivinen agar (CHROMagar™ STEC ) vähemmän selektiiviseen agariin (Tryptone Bile X-glucuronide agar tai chromID™ EHEC) saadaan parhaiten osoitettua non-O157 STEC -kannat elintarvikenäytteistä.
Usability and Performance of CHROMagar™ STEC Medium in Detection of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli Strains
Työssä tutkittiin kromogeenisen CHROMagar STEC™ -elatusaineen käytettävyyttä Shiga-toksiinia tuottavien Escherichia coli -kantojen (STEC) toteamisessa ja soveltuvuutta rutiiniin. Kaikkiaan tutkittiin 365 E. coli -kantaa (49 eri serotyyppiä) ja 264 muuta bakteerikantaa. CHROMagar STEC™ -elatusaineen spesifisyys oli 98.9%.