Suomeksi In English Eesti keel Lietuvos

XLD Agar (ISO)

Tuotenro: NCM2015A
Valmistaja: Neogen
Pakkauskoko: 500 g

Huom! Tuotteita voit tilata Tilaajapalvelusta. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta.

Tietoa tuotteesta

Vuonna 1965 Taylor esitteli XLD agarin, joka parantaa Shigella spp. kasvua ja tunnistettavuutta. Agar on osoittautunut erinomaiseksi alustaksi Salmonella spp. löytämiseen. Elatusaineessa on vähän ravinteita. Selektiivisyys perustuu pieneen määrään natriumdesoksykolaattia. Indikaattorisysteemi on uudenlainen ja mutkikas. Useimmat suolisto-organismit, paitsi Shigella, käyttävät ksyloosia tuottaen happoa, toisaalta Salmonella myös dekarboksyloi lysiiniä pitäen pH:n neutraalina. Lähellä neutraalia pH:ta Salmonella voi tuottaa rikkivetyä pelkistämällä tiosulfaattia. Tämän seurauksena saadaan mustia tai mustakeskustaisia pesäkkeitä. Citrobacter spp. voi myös dekarboksyloida lysiiniä, mutta laktoosin ja sakkaroosin käymisestä syntynyt happo pitää pH:n liian happamana rikkivedyn tuotannolle. CE-merkitty tuote.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Kysy lisää tuotteesta, sinua auttaa Iiris Ylöstalo.

Lähetä kysymys


Tutkimuksia

Comparison of Four Chromogenic Media and Hektoen Agar for Detection and Presumptive Identification of Salmonella Strains in Human Stools
Työssä verrattiin neljää kaupallista kromogeenista elatusainetta perinteiseen Hektoen-alustaan. 916 ulostenäytettä viljeltiin kaikille viidelle maljalle sekä suoraan näytteestä että rikastuksen kautta. Kromogeenisten maljojen perinteistä maljaa korkeampi spesifisyys puoltaa niiden käyttöä, koska varmistustestien lukumäärä samoin kuin niiden tarvitsema henkilötyön määrä ja reagenssien kulutus vähenevät. Tekijöiden mukaan COMPASS agaria ja CHROMagar™ Salmonellaa voi suositella salmonellojen alustavaan tunnistamiseen ulostenäytteistä yksiportaisella menetelmällä.