Suomeksi In English Eesti keel Lietuvos

CHROMagar™ Orientation

Tuotenro: RT413-25
Valmistaja: CHROMagar
Pakkauskoko: 25000 ml

Huom! Tuotteita voit tilata Tilaajapalvelusta. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta.

Tietoa tuotteesta

Kromogeeninen CHROMagar™ Orientation on kehitetty virtsatiepatogeenien tunnistamiseen, mutta yleisravintoagarina se soveltuu käytettäväksi laajan mikrobikirjon tunnistamiseen ja erotteluun myös muista infektiokohteista kuten haavoista. Lisäämällä CHROMagar™ Orientationiin tiettyjä antibiootteja voi sillä määrittää sairaalabakteereita ja multiresistenttejä organismeja. Näiden aiheuttamat ongelmat ovat jatkuvassa kasvussa.  

CHROMagar™ Orientationilla voi todeta pieniäkin bakteeripopulaatioita ja sen pohjalta päästä oikeaan diagnoosiin sekä aloittaa oikea hoito. Ensimmäinen ESBL-tapaus kuvattiin 1965 Temoniera-nimisestä potilaasta, joka antoikin nimensä yhdelle ESBL-geeniperheeille (TEM). Tähän päivään asti on kirjattu yli 200 ESBL:ää ja multiresistenteistä bakteereista on tullut suuri terveysongelma.

Kun CHROMagar™ Orientationiin lisätään desoksykolaattia ja CAZ:ia tai CTZ:aa, saadaan nopea ja käytännöllinen menetelmä ESBL:ien varhaiseen havaitsemiseen ja E. colin, Klebsiellan ja Pseudomonaksen erotteluun.

CHROMagar™ Orientation -maljoja inkuboidaan aerobisesti 18-24 tuntia +37°C:ssa.

Tutkimuksia

Evaluation of Chromogenic Media for the Work-up of Urine Specimens: Comparison of chromIDTM CPS®, BBL™ CHROMagar™ and Colorex Orientation™ to Conventional Urine Culture Method
Tutkimuksessa vertailtiin kolmea virtsaviljelyyn tarkoitettua elatusainetta: chromID™ CPS® (CPS), BBL™ CHROMagar™ (BBL) and Colorex Orientation™ (CLX, CHROMagar Microbiologics, France. Colorex on nimitys CHROMagarin valmismaljoille) verrokkina perinteiset virtsaviljelymenetelmät (CUC). Kromogeenisten maljojen ja kolistiini-nalidiksiinihappomaljan (CNA) yhdistelmä toimi parhaiten ja huolimatta sen korkeammasta hinnasta, laboratorion kokonaiskulut laskevat vastausten nopeutuessa ja laboratoriohenkilöstön työmäärän vähetessä. Colorex Orientation™ Agar korreloi testatuista kromogeenisista alustoista parhaiten perinteisen virtsaviljelymenetelmän kanssa.
Cost-Effective and Rapid Presumptive Identification of Gram-Negative Bacilli in Routine Urine, Pus, and Stool Cultures: Evaluation of the Use of CHROMagar™ Orientation Medium in Conjunction with Simple Biochemical Tests
CHROMagar kehitti virtsaviljelyyn uuden kromogeenisen elatusaineen CHROMagar Orientation, joka perustuu eri bakteerilajien biokemiallisiin ominaisuuksiin. CHROMagar™ Orientation tunnisti oikein 98,7% (466/472) isolaateista ja alensi kustannuksia merkittävästi.