Suomeksi In English Eesti keel Lietuvos

CHROMagar™ Salmonella PLUS jauhe ja lisäaine

Tuotenro: SA162
Valmistaja: CHROMagar
Pakkauskoko: 5000 ml

Huom! Tuotteita voit tilata Tilaajapalvelusta. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta.

Tietoa tuotteesta

Salmonellan määrityksessä perinteisesti käytettyjen kasvatusalustojen spesifisyys on heikko ja ne antaa runsaasti vääriä positiivisia: mm. Citrobacter ja Proteus näkyvät epäilyttävinä pesäkkeinä todellisten Salmonella-pesäkkeiden seassa. Turhista jatkoista aiheutuva työmäärä on niin suuri, että todelliset Salmonella-pesäkkeet voivat jäädä rutiinitestauksessa löytymättä.  Oikeiden positiivisten erottaminen perinteisellä menetelmällä vaatii työlästä 10:n pesäkkeen tutkimista kutakin tutkittavaa näytettä kohti.

Kromogeenisten Rambach™ Agarin ja CHROMagar™ Salmonellan erinomainen spesifyys eliminoi useimmat väärät positiiviset ja mahdollistaa varmistusten kohdistamisen pienempään joukkoon epäilyttäviä näytettä. Näin työkuormitus vähenee ja rutiinitutkimuksissa voi havaita Salmonellaa sisältäviä näytteitä aikaisempaa useammin. Tästä on hyötyä varsinkin äkillisten ja vaarallisten Salmonellan aiheuttamien ruokamyrkytysepidemioiden kohdalla.

CHROMagar™ Salmonella Plus -maljoja inkuboidaan aerobisesti 18-24 tuntia +37°C:ssa.

CHROMagar™ Salmonella PLUS jauhe ja lisäaine

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Kysy lisää tuotteesta, sinua auttaa Iiris Ylöstalo.

Lähetä kysymys

Tutkimuksia

Comparison of Four Chromogenic Media and Hektoen Agar for Detection and Presumptive Identification of Salmonella Strains in Human Stools
Työssä verrattiin neljää kaupallista kromogeenista elatusainetta perinteiseen Hektoen-alustaan. 916 ulostenäytettä viljeltiin kaikille viidelle maljalle sekä suoraan näytteestä että rikastuksen kautta. Kromogeenisten maljojen perinteistä maljaa korkeampi spesifisyys puoltaa niiden käyttöä, koska varmistustestien lukumäärä samoin kuin niiden tarvitsema henkilötyön määrä ja reagenssien kulutus vähenevät. Tekijöiden mukaan COMPASS agaria ja CHROMagar™ Salmonellaa voi suositella salmonellojen alustavaan tunnistamiseen ulostenäytteistä yksiportaisella menetelmällä.