Suomeksi In English Eesti keel Lietuvos

CHROMagar™ Staph aureus (MRSA)

Tuotenro: TA672
Valmistaja: CHROMagar
Pakkauskoko: 5000 ml

Huom! Tuotteita voit tilata Tilaajapalvelusta. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta.

Tietoa tuotteesta

Staphylococcus aureus on yksi merkittävimmistä elintarviketeollisuudessa ja kliinisellä sektorilla tavattavista patogeeneista. Sen aiheuttamat sairaalainfektiot lisääntyvät vuosittain ja S. aureuksen ja varsinkin MRSA:n määrittäminen on tullut entistä tärkeämmäksi. Perinteisesti S. aureuksen toteamiseen on käytetty mannitolisuola-agaria (Euroopassa myös Chapman Agar). Hypersaliniteettiin ja mannitolin fermentaatioon perustuva alusta antaa runsaasti sekä vääriä positiivisia että negatiivisia tuloksia. Toinen käytetty S. aureus -alusta on veriagar, joka vaatii työläitä ja kalliita immunologisia testejä 5-10:stä pesäkkeestä per näyte.

Kromogeeninen CHROMagar™ Staph aureus -selektiivialusta on sekä erittäin spesifinen että herkkyydeltään hyvä. Eliminoimalla useimmat väärät positiiviset CHROMagar™ Staph aureus on käytännöllisempi kuin aiemmin käytetyt menetelmät. Testaamalla yhtä CHROMagar™ Staph aureuksella tyypillisen värisenä kasvanutta pesäkettä voidaan S. aureus yleensä tunnistaa suurella todennäköisyydellä.

CHROMagar™ Staph aureus -maljoja inkuboidaan aerobisesti 18-24 tuntia +37°C:ssa.

Tutkimuksia

Evaluation of Chromogenic Media for Detection of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus
Verrattiin viittä kromogeenista MRSA-elatusainetta: Brilliance MRSA agar (Oxoid), ChromID (bioMérieux), MRSASelect (Bio-Rad), CHROMagar (CHROMagar Microbiology) ja BBL-CHROMagar (BD Diagnostics). Sokkoistetut näytteet viiljeltiin kaikille maljoille spiral plate -menetelmällä, minkä jälkeen 5 henkilöä tulkitsi maljat itsenäisesti 24 ja 48 tunnin inkuboinnin jälkeen. Loppupäätelmänä oli, että BBL-CHROMagar ja CHROMagar antoivat parhaat tulokset riippumatta näytteen konsentraatiosta, tulkitsijasta tai inkubointiajasta.